Sender bilde og oppskrift på en deilig og svært populær "frisk krydderost "
Fortreffelig til dipp med små kjeks, eller ennå bedre til ristet rugbrød med et godt glass vin!!
Kan fint brukes til forrett !
Tynne skiver rugbrød skjæres i passelige stk/ trekanter - legges på
bakepapir/ovnpanne , " drisles" med olje og drysses med salt (
flaksalt) og settes i ovnen ca 5 -7 min - obs de skal ikke være sorte.
Legges på rist og avkjøles.
Frisk / hengeost:
1 l skummet/ kulturmelk
4 dl kremfløte
Blandes i gryte på " stille varme" obs obs - når tempen når 30* bruk
steketermometer - men pass godt på. Hell alt over i en sil/kledt med et
tynt klede, og sett alt kaldt til neste dag . Skrap osten av kledet og
bland/rør med friske krydderurter og salt evt. hvitløk. (Smak til) la
det stå å trekke i kjøleskap--server!
Husk at avsilt væske er svært godt til hjemmebakt brød!!
Bon appetitt!
Hilsen fra Lene
Høres knallgodt ut, Lene😉
SvarSlettHilsen Margreta