Hylleblomst - Hyllebær

HYLLEBLOMST SAFT

25 HYLLEBLOMST SKJERMER

1 KG SUKKER, eller etter smak
1 1/2 L KOKENDE VANN
3 SITRON I SKIVER eller LIME
1 STOR BUNT SITRON MELISSE
(KAN OGSÅ BRUKE SITRON TIMIAN, SITRONVERBENA)
60 GR. VINSYRE

Ha blomster-skjermer, sitron og sitronmelisse i en bøtte. Rør vinsyre ut i sukkerlake og hell over. La det trekke i 5 dager. Rør i saften av og til. Sil, og ha på flasker.

Bruker du mindre sukker, kan du fryse saften.



Den samme oppskriften kan brukes til MJØD- URT SAFT.

HYLLEBÆR GELE

1 KG SVARTHYLL 
2 DL VANN
SAFTEN AV EN SITRON
1/2 FL.CERTO
900 GR SUKKER

Plukk bærene fra klasene og skyll .Kok bær og vann på svak varme i ca.10 min. eller til de har avgitt saft og sunket sammen. Sil saften, bland i sukker og sitronsaft og kok opp under omrøring. Tilsett Certo og kok kraftig i ett minutt. Ta gryten til side og skum godt av. Fyll  geleen på glass.


HYLLEBLOMST LIKØR


12 KLASER FINE BLOMSTER
35 CL. BRENNEVIN ELL. VODKA, etter smak

La blomstene trekke i spriten i 3 døgn. Klem vesken ut og bland i sukker. Ta i litt om gangen, for blomstene gir mye sødme. Smak til med en anelse sitronsaft. La likøren stå i noen uker og drikk den i små glass en sen augustkveld. Eller forgyll et glass hvitvin med litt likør, det dufter…..melon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar