Kokekveld på Ølbergtunet 20. mai

Men hva er det gule der?
Det er blomsten fra overvintrede grønnkål! 
Alt klart for å lage pestopuré
Den flotte ramsløk blomst pynter på bordet
Startskuddet er gått 
og alle er i gang med å lage pesto

Grytesjef for kvelden?

Noen må ta oppvasken 
Pesto i mengder og flotte farger







Fortreffelig foccacia brød med rosmarin - etter Joan's oppskrift - Bare prøv!! 

Oppskrift på Foccacia brød
7 dl vann
25 gr gjær
1 dl olivenolje
2 ss salt
2 ss sukker
Ca 15 dl hvetemel
2 hvitløksfedd, finhakket
Ca 7 stk soltørkede tomater i biter
12 - 15 sorte oliven i biter
En kvist rosmarin, grovhakket
Havsalt/flaksalt

Løs gjær i lunkent vann og ha i oliven, salt og sukker. Bland inn mel, hvitløk, soltørkede tomater , oliven og rosmarin. Elt deigen, den skal være grøtaktig.
Dekk til bollen og la den heve i 30-40 min.
Hell deigen over i en langpanne, og dra deigen utover i pannen.
Dekk til og la den etterheve i ca 20 min
Ha mel på fingrene og stikk små huller over hele deigen. Dryss på salt, gjerne flaksalt eller ordinært havsalt.
Stek brødet på nederste rille på 200* i 20 - 30 min
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar