Krydret plommesaus
2,5 dl brunt sukker
1 tommelfingerstor bit ingefær
1/2 chili, fjern frø og finhakk
1/2 rødløk, finhakket
1 dl eplesidereddik
1 stjerneanis
1 ss brune sennepsfrø
2 ts havsalt
1 hvitløksfedd, revet
Del plommene i to og fjern steinene. Legg dem oppå løken
i en tykkbunnet gryte. Bland alle de andre ingrediensene og tilsett. Kok opp,
reduser varmen og la det koke i omtrent en time, eller til plommene er myke og
begynner å løse seg opp. Fjern fra varmen og kjør til pure med stavmikser. Hell tilbake i gryta og la det koke på svak
varme i minst 1 time til. Rør jevnlig.
Kan oppbevares i en lufttett beholder eller glass i kjøleskapet i opptil en måned. Sausen
er god til å bruke i asiatiske retter.
F.eks. wok. Wok noen grønnsaker og eventuelt litt kjøtt, tilsett
soyasaus, riseddik, hvitløk, ingefær og plommesaus.
Smuldrepai med plommer og kokos
1/2 dl brunt sukker og 6 ss melis
75 gr smør
40 gr kokos
60 gr sukker eller brunt rørsukker
3 ss hvetemel
Kremfløte og/eller vaniljeis
Plommene skjæres opp i biter. Fjern steinene. Blandes med
1/2 dl brunt sukker og 6 ss melis. La stå i10 minutter. Imens blandes sukker,
hvetemel og kokos. Tilsett smør og smuldre til en gjevn deig.
Legg plommene over i en ildfast form og fordel
smuldredeigen over. Stek på 175 gr på nederste rille i ca 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar