Den solrike og tørre sommeren i år gir ennå muligheter til å finne flotte kantareller på de riktige vokseplassene.
Hvis en ønsker å røpe hvor en finner de beste..........................
Kantarell er enkel å plukke, grei og rense, og helt fantastisk å spise.
Kantarellen er allsidig og kommer til sin rett både smørstekt på ristet brødskive, i omeletter, i stuing og suppe, på pizza og i gryteretter, sprøstekt på toppen av salater og som tilbehør til gode fiske- og kjøttretter.
I tillegg er den god å blande med ulike urter etter smak og behag.
Tomatisert kantarellsuppe med basilikum
400 g kantareller
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss smør
1 dl hvitvin
2 bokser hakkede tomater (a 400 g)
4 ss hakket basilikum
2 vårløk
1 tomat
Fres løk, hvitløk og kantareller gyllne i smøret og tilsett hvitvin og la det koke inn. La hakkede tomater småputre med i 5 min. Vend inn finhakket basilikum, vårløk og grovhakket tomat. Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar