Oppskriften
kommer fra Lis Rasmussen Vandeskog
PAIBUNN:
5 dl hvetemel,
2 ½ dl væske, halvt vann og olje. Salt
Bland deigen, den kan være klissete. Bearbeid på
melet bakebord. Trykk ell. kjelve ut deigen, prikk godt i paiform og stek i 13
min. 200 grader.
RAMSLØKFYLL:
- 2 dl handfull ramsløk blader
- 1hg revet ost
- 2 egg
- 2dl kremfløte ell. Creme fraiche
- Salt og pepper
Strø ost i det forstekte paiskallet. Hakk ramsløken
og legg oppå. Visp egg, fløte, salt, pepper og slå over Ramsløken.
Stek paien ved 200grader i 30 min. Server lun, gjerne
med en salat.
RAMSLØK PESTO, 4porsjoner
- 1dl ristet solsikkefrø
- 1 knivsodd sambal oelek
- 1 klype havsalt - nymalt pepper
- 1dl revet parmesan ost
- 2dl olivenolje ell. Kaldpresset Rapsolje.
Bland løk, frø, krydder sammen. Tilsett olje og ost.
Pestoen smaker godt sammen med pasta, grillet kjøtt,
ovnsbakt fisk. Den smaker også fint på ristet brød.
Toast med
Ramsløk, eggerøre og parmaskinke.
Tekst:
Borghild Fiskå
- 4 skiver toast, helst av grovt brød
- 1bunt frisk Ramsløk
- 1ss usaltet smør
- 4 skiver parmaskinke eller bacon
Eggerøre:
- 4 egg
- 4ss vann eller fløte
- ½ ss smør
- Salt
Lag først
eggerøren. Smelt smør i en gryte, hell i røren, arbeid røren opp fra bunnen.
Hell ut røren når den er fortsatt kremet på toppen. Sprøstek skinken eller
bacon i ovn – 200gr. Rist brødskivene,
legg på tallerkener. Smelt smør og legg i ramsløken. Vend løken så det blir
gjennom varmt. Fordel ramsløk på skivene. Deretter et lag med eggerøre, topp
med skinke eller bacon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar