Irene har tipset oss med denne oppskriften
Lammegryte med couscous har hentet inspirasjon fra det nordafrikanske kjøkken. I denne gryten er det brukt strimlet lammekjøtt, og couscousen har fått ett innslag av cashewnøtter og rosiner.
Oppskriften er til 4 personer
Ingredienser
- 600 g benfritt lammekjøtt
- 2 båt hvitløk , finhakket
- 1⁄2 ts malt kanel
- 1 ts karri
- 2 ss olje
- 2 dl røde linser
- 4 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater , hele
- 1 ts salt
- 4 dl couscous
- 50 g cashewnøtter
- 50 g rosiner
Slik gjør du:
1. Stek hvitløk, kanel og karri i olje, sammen med strimlet lammekjøtt.
2. Skyll linsene og ha dem i gryten. Ha i vann, tomater og salt og la det koke i 15 minutter.
3. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland nøtter og rosiner inn i couscousen.
Server med kokte haricots verts eller aspargesbønner. Oppskriften er levert av Matprat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar