Frisk "hengeost"

Sender bilde og oppskrift på en deilig  og svært populær "frisk krydderost "


Fortreffelig  til dipp med små kjeks, eller ennå bedre til ristet rugbrød med et godt glass vin!!
Kan fint brukes til forrett !

Tynne skiver rugbrød skjæres i passelige stk/ trekanter - legges på bakepapir/ovnpanne , " drisles"  med  olje og drysses med salt ( flaksalt) og settes i ovnen ca 5 -7 min - obs de skal ikke være sorte. Legges på rist og avkjøles.

Frisk / hengeost:
1 l skummet/ kulturmelk
4 dl kremfløte
Blandes i gryte på " stille varme" obs obs - når tempen når 30*  bruk steketermometer - men pass godt på. Hell alt over i en sil/kledt med et tynt klede, og sett alt kaldt til neste dag . Skrap osten av kledet og bland/rør med friske krydderurter og salt evt. hvitløk. (Smak til) la det stå å trekke i kjøleskap--server!
Husk at avsilt væske er svært godt til hjemmebakt brød!!

Bon appetitt!


Hilsen fra Lene

1 kommentar: