OPPSKRIFTER MED RAMSLØK


RAMSLØKPAI

Oppskriften kommer fra Lis Rasmussen Vandeskog

PAIBUNN:

 5 dl hvetemel, 2 ½ dl væske, halvt vann og olje. Salt

Bland deigen, den kan være klissete. Bearbeid på melet bakebord. Trykk ell. kjelve ut deigen, prikk godt i paiform og stek i 13 min.  200 grader.

RAMSLØKFYLL:

  • 2 dl handfull ramsløk blader


  • 1hg revet ost
  • 2 egg
  • 2dl kremfløte ell. Creme fraiche
  • Salt og pepper

Strø ost i det forstekte paiskallet. Hakk ramsløken og legg oppå. Visp egg, fløte, salt, pepper og slå over Ramsløken.

Stek paien ved 200grader i 30 min. Server lun, gjerne med en salat.

RAMSLØK PESTO, 4porsjoner

  • 1 bunt ramsløk

  • 1dl ristet solsikkefrø
  • 1 knivsodd sambal oelek
  • 1 klype havsalt - nymalt pepper
  • 1dl revet parmesan ost
  • 2dl olivenolje ell. Kaldpresset Rapsolje.

Bland løk, frø, krydder sammen. Tilsett olje og ost.

Pestoen smaker godt sammen med pasta, grillet kjøtt, ovnsbakt fisk. Den smaker også fint på ristet brød.

Toast med Ramsløk, eggerøre og parmaskinke.

Tekst: Borghild Fiskå

  • 4 skiver toast, helst av grovt brød
  • 1bunt frisk Ramsløk
  • 1ss usaltet smør
  • 4 skiver parmaskinke eller bacon

Eggerøre:

  • 4 egg
  • 4ss vann eller fløte
  • ½ ss smør
  • Salt

Lag først eggerøren. Smelt smør i en gryte, hell i røren, arbeid røren opp fra bunnen. Hell ut røren når den er fortsatt kremet på toppen. Sprøstek skinken eller bacon i ovn – 200gr.  Rist brødskivene, legg på tallerkener. Smelt smør og legg i ramsløken. Vend løken så det blir gjennom varmt. Fordel ramsløk på skivene. Deretter et lag med eggerøre, topp med skinke eller bacon.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar