Gode oppskrifter med plommer

Krydret plommesaus


1 kg plommer
2,5 dl brunt sukker
1 tommelfingerstor bit ingefær
1/2 chili, fjern frø og finhakk
1/2 rødløk, finhakket
1 dl eplesidereddik
1 stjerneanis
1 ss brune sennepsfrø
2 ts havsalt
1 hvitløksfedd, revet


Del plommene i to og fjern steinene. Legg dem oppå løken i en tykkbunnet gryte. Bland alle de andre ingrediensene og tilsett. Kok opp, reduser varmen og la det koke i omtrent en time, eller til plommene er myke og begynner å løse seg opp. Fjern fra varmen og kjør til pure med stavmikser.  Hell tilbake i gryta og la det koke på svak varme i minst 1 time til. Rør jevnlig.

Kan oppbevares i en lufttett beholder eller  glass i kjøleskapet i opptil en måned. Sausen er god til å bruke i asiatiske retter.  F.eks. wok. Wok noen grønnsaker og eventuelt litt kjøtt, tilsett soyasaus, riseddik, hvitløk, ingefær og plommesaus.

Smuldrepai med plommer og kokos 


800-900 gr plommer
1/2 dl brunt sukker og 6 ss melis
75 gr smør
40 gr kokos
60 gr sukker eller brunt rørsukker
3 ss hvetemel

Kremfløte og/eller vaniljeis

Plommene skjæres opp i biter. Fjern steinene. Blandes med 1/2 dl brunt sukker og 6 ss melis. La stå i10 minutter. Imens blandes sukker, hvetemel og kokos. Tilsett smør og smuldre til en gjevn deig.
Legg plommene over i en ildfast form og fordel smuldredeigen over. Stek på 175 gr på nederste rille i ca 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar