Høstmøte på Ølbergtunet




23 damer er samlet på Ølbergtunet en regnfull kveld i september.




Tema denne gang er:

Poteter, rødbeter og plommer.




Oppdraget er å lage full middag med forrett, hovedrett og dessert.






Forrett: Kremet potetsuppe med krydderurter.
Laget av Randi, Helene, Anne Kristine, Ingunn, Anne og Kari


Oppskrift til 4 personer:
1/2 kg poteter i terninger, kokes i minst 20 min i buljong sammen med løk og krydder
1 mellomstor løk i båter evt. purre 1-3 stk i skiver, vendes i olje i stekepanne
1 liter buljong
en god stilk rosmarin
10 hele pepperkorn
litt olje
Alt blendes eller kjøres til suppe med stavmixer
Tilsett kremfløte eller creme fraishe




                                                                     

Hovedrett: Potet og rødbeterosti.

Laget av Lene, Målfrid, Bjørg Elise og Ragnhild
Oppskrift til 4 personer:
1 dl olje
300 g poteter, skrelles og rives
    300 g rødbeter, skrelles og rives
    1 sjalottløk, finhakkes
    salt og pepper
    Hakkede krydderurter/timian, persille og rosmarin
         Alle ingredienser blandes og formes til boller som stekes i  
         olje  på godt varmet panne i ca 5 min på hver side.
         Viktig at den er gjennomstekt og har god stekeskorpe.






Frisk salat med polkabeter og blåbær:



Stripete og/eller gule polkabeter skjæres tynt på mandolinjern. Legges i isvann til de skal brukes (skal være sprø og lekkre) Blandet grønn salat/rødbeteblader/ snittet grønnkål etc blandes med polkabeter. Frysetørrede tranebær / friske blåbær / tynt snittet eple. Hakkede hassel- eller valnøtter.
Dressing: god olivenolje og flaksalt - eller en god rømmedressing med krydderurter som går til både salat og røsti





Dessert: Plomme tarte tartin.
Laget av Laila, Solveig, Joan, Synøve, Reidunn, Birthe



Oppskrift til 4 personer:
5 store plommer, deles i to
1/2 dl sukker
Varm sukker i stekepanne - til karamell, legge plommene oppi og stek/småkok i 8-10 min.
Legg plommene i en ildfast form, eller kakeform
Kjevle ut butterdeig og dekk over formen som et lokk.
Stekes ved 180 grader i 25-30 min. la kaken hvile i 10 min før den snues på fat.

Server med is - fløte -creme fraishe eller rømme.







Når så mange damer går i gang med å lage mat av så mye godt råstoff, kommer god matlukt fort sivende ut i lokalet. Drøsen går mens arbeidet pågår, og rettene blir ferdige på null komma null. Dette til tross for at vi blir oppfordret til å bruke god tid.








Irene har dekket bordet og pyntet med høstens farger. Innbydende å sette seg ned og nyte synet, lukta og smaken av kveldens måltid.


Takk for maten og en gilde urtekveld.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar