Høsten er tid for sopp

Den solrike og tørre sommeren i år gir ennå muligheter til å finne flotte kantareller på de riktige vokseplassene.

 Hvis en ønsker å røpe hvor en finner de beste..........................




Dette var dagens fangst søndag 5 oktober, godt over halvkiloen.

Kantarell er enkel å plukke, grei og rense, og helt fantastisk å spise. 

Kantarellen er allsidig og kommer til sin rett både smørstekt på ristet brødskive, i omeletter, i stuing og suppe, på pizza og i gryteretter, sprøstekt på toppen av salater og som tilbehør til gode fiske- og kjøttretter. 

I tillegg er den god å blande med ulike urter etter smak og behag.




     

 

 

                 Tomatisert kantarellsuppe med basilikum

4 porsjoner

400 g kantareller
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss smør
1 dl hvitvin
2 bokser hakkede tomater (a 400 g)
4 ss hakket basilikum
 2 vårløk
1 tomat

Fres løk, hvitløk og kantareller gyllne i smøret og tilsett hvitvin og la det koke inn. La hakkede tomater småputre med i 5 min. Vend inn finhakket basilikum, vårløk og grovhakket tomat. Smak til med salt og pepper.

                                            Velbekomme.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar