Jordbæris med peanøttkrokan


 Jordbæris-017-web


 Irenes tips om god jordbæris:


Denne geniale isen er så enkel at du ikke engang behøver iskremmaskin, den kondenserte melken gjør at isen blir kremete og myk uten at den må røres i mens den fryses.
Bruk den kondenserte melk- og fløtekremen som en base og bytt ut jorbærene med f,eks blåbær eller bringebær, eller en blanding av flere bær. Du kan også bruke frukt, jeg kan tenke meg at en is med mango i vil smake nydelig i sommervarmen.
Server isen med ferske jordbær, og gjerne en sprø, god peanøttkrokan som tilfører isen det lille ekstra.

Jordbæris:
  • 1 boks søt kondensert melk
  • 1 pk fløte (3 dl)
  • saften av 1/2 lime
  • 225 gr jordbær
Mos jordbærene til fin purè med en stavmikser eller en hurtigmikser med knivblad. Tilsett limesaft. Pisk kondensert melk og fløte sammen til en tykk krem. Vend så inn jordbærpurèen og smak evt til med mer limesaft. Hell blandingen i en brødform eller i en boks, dekk med plast og sett i fryseboksen i ca 5 timer, gjerne over natten.

Oppskrift funnet hos sivbakerogsteiker.com




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar