Lammegryte med couscous


Irene har tipset oss med denne oppskriften
 


Lammegryte med couscous har hentet inspirasjon fra det nordafrikanske kjøkken. I denne gryten er det brukt strimlet lammekjøtt, og couscousen har fått ett innslag av cashewnøtter og rosiner.

Oppskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g benfritt lammekjøtt    
  • 2 båt hvitløk , finhakket    
  • 12 ts malt kanel    
  • 1 ts karri    
  • 2 ss olje    
  • 2 dl røde linser    
  • 4 dl vann    
  • 1 boks hermetiske tomater , hele    
  • 1 ts salt    
  • 4 dl couscous    
  • 50 g cashewnøtter    
  • 50 g rosiner
Slik gjør du:
1. Stek hvitløk, kanel og karri i olje, sammen med strimlet lammekjøtt.
2. Skyll linsene og ha dem i gryten. Ha i vann, tomater og salt og la det koke i 15 minutter.
3. Kok couscous etter anvisning på pakken. Bland nøtter og  rosiner inn i couscousen.
Server med kokte haricots verts eller aspargesbønner.   

Oppskriften er levert av Matprat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar