Julamøte 13.11.14



med en liten basar, der urtedamene har tatt med seg en liten gevinst hver

Alle ønskes Velkommen og blir sjekket inn av Rose Mari


kreative damer har tatt med eget produsert håndarbeid for salg





Grytekluter i flotte farger og mønster - laga av Torunn Håland Nedrebø, du kan bestille via mail torunnhn@kleppnett.no




Ingeborg Lura har med seg garn og strikk fra Ullrommet
mailadresse: ingeborg@ullrommet.no



                                                                       

                                                                            Kveldens foredragsholder: Ina Shelby
                                                                 som er matblogger og innehaver av kjøkkenteneste
                                                        
Ina Shelby

holdt et engasjerende foredrag om mat, matindustrien, lage mat selv, tidsklemma og lære barn om matlaging, råvarer og tilberedning.
Det tar tid og produsere råvarene vi trenger til matlaging, og det kan vi ta med oss når vi skal lage god mat - dette tar tid.
Hun hadde noen tips å gi til oss urtedamer, som vi kan ta med oss videre. Viktige ting å tenke over før en starter/fortsetter med å lage mat fra bunn av:
1. Motivasjonen - hvorfor ønsker vi dette? - skyldes det ønske om å spise sunnere?, allergi?
2. Ambisjonsnivå - start forsiktig med 1-2 dager i uken + helgen.
3. Planlegging - viktig at en planlegger for uken, og at en handler inn råvarene i god tid
4. Basisvarer - husk å alltid ha disse tilgjengelig, som løk, tomater, mjøl, gjær, smør(meierismør), olje, egg, creme fraiche, fløte, buljong
5. Lage flere porsjoner når du først er i gong
6. Rester - kan brukes til så mangt
7. HUSK - alt trenger ikke å være hjemmelaga
NB! SMAKER så mye bedre

Brødlei? Tips grove lapper eller vafler.


Etterpå fikk vi servert koldtbord fra Servit - smakte godt.




















Tilslutt informerte Lene om spørreundersøkelsen som ble sendt ut til medlemmene. God respons og innspill fra urtedamene. Mer informasjon om dette vil komme.
Takk for i år og GOD JUL.

2 kommentarer:

  1. Kjekk oppsummering av en gilde kveld, og mange flotte bilder. Dokke e goe!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha, Siri. Flott med litt tilbakemelding!

      Slett